Rijstevlaai met limoen



Ingrediënten:

1 vanillestokje
1 liter volle melk
170 gr witte basterdsuiker
125 gr dessertrijst
� pak mix voor witbrood
25 g boter
3 limoenen
3 eieren
1 el bloem
1 vlaaivorm ca 28 cm








Bereidingswijze:

Vanillestokje opensnijden. In een pan de melk met het vanillestokje en
50 gr basterdsuiker aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren en in ca 20 minuten
zachtjes gaarkoken af en toe doorroeren. Intussen met de mixer broodmix,
1 el basterdsuiker, boter en ca 1 � dl lauw water een soepel deeg kneden.
Aanrecht bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot een lap van ca 30 cm.
Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Deeg aan de rand goed aandrukken.
Deeg ca 15 minuten laten rijzen. Rijst van het vuur nemen en deels laten afkoelen
af en toe doorroeren. Oven voorverwarmen op 200 graden. 1 limoen schoonboenen
en de schil eraf raspen. Vervolgens de limoen uitpersen. Splits de eieren.
Eierdooiers loskloppen met 30 gr basterdsuiker. Eiwitten stijfkloppen.
Vanillestokje uit de rijst nemen en de zaadjes eruit schrappen. Eierdooiers,
vanillezaadjes, limoenrasp en limoensap door de rijst scheppen. Eiwit luchtig
door de rijst spatelen. Rijst over de bodem uitstrijken en de vlaai in 25 minuten
gaar bakken in het midden van de oven. De rest van de limoenen uitpersen. In een
steelpan de limoensap, 2 el water en de rest van de basterdsuiker aan de kook brengen.
Op middelhoog vuur ca 5 minuten laten koken. Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.
Vlaai uit oven nemen en iets laten afkoelen. Zodra mogelijk de vlaai uit de vorm nemen
en op een rooster verder af laten koelen. Vlaai bestrijken met de limoensiroop.

Home