Italiaans brood met mozzarella |
Ingrediënten: 475 gr witte bloem 1 ½ tl gedroogde gist 1-2 tl zout 2 el olijfolie voor de vulling: 3 bolletjes mozzarella blaadjes van 5 takjes basilicum 1 tl fijngesneden rozemarijn 1-2 el olijfolie 125 gr provolone kaas of jonge goudse in kleine blokjes 100 gr rauwe ham in dunne repen vers gemalen peper voor de bovenkant van het brood: olijfolie ½ tl grof zeezout kleine toefjes rozemarijn |
Bereidingswijze: Maak een samenhangend deeg van de bloem, gist, zout en olijfolie. Voeg 3 ½ dl water toe om het deeg samenhangend te maken. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen. Kneed het deeg nog enkele keren stevig door. En laat nogmaals afgedekt 10 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een lap van 30 bij 30 cm. Achtereenvolgens de mozzarella, basilicum, rozemarijn, olijfolie, provolone en ham over het deeg verdelen. Laat de randen vrij. Vulling bestrooien met peper. Vouw het deeg 3en en het brood met de naad naar beneden op een bakplaat (ingevet of bekleed met bakpapier) leggen en de zijkanten goed dichtknijpen. Brood afdekken en nogmaals 10 minuten laten rijzen. Brood over de lengte met de tanden van een vork licht inprikken. Brood bestrijken met olijfolie en bestrooien met zeezout. Steek hier en daar een toefje rozemarijn in het brood. Brood middenin de oven in 40 minuten lichtbruin bakken. Brood na bakken bestrijken met olijfolie. Warm of lauwwarm serveren. |