Hemelse modder taart



Ingrediënten:

185 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram bloem
40 gram cacaopoeder
250 gram boter gehakt
1 el olie
200 gram pure chocolade gehakt
375 gram basterdsuiker
1 el oploskoffie
2 eieren luchtig geklopt
chocoladesaus
150 gram gehakt
150 gram pure chocolade fijn gehakt




Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een rond bakblik (20 cm) in en
beleg de binnenkant met bakpapier. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem en
de cacao boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Meng de boter, olie, chocolade, suiker en oploskoffie in een pan met 250 ml water.
Roer op laag vuur totdat de chocolade is gesmolten en de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur. Giet het chocolademengsel in het kuiltje.
Roer totdat het gemengd is. Roer de eieren erdoor, maar klop het mengsel niet te veel op.
Giet het mengsel in het blik en bak het 2 uur of totdat een houten prikker
er schoon uitkomt als u ermee in de taart prikt. Laat de taart in het blik
volledig afkoelen. Haal hem er dan uit en leg hem op een rooster.
Om de garnering te maken mengt u chocolade en boter in een pan.
Roer op laag vuur totdat ze beide gesmolten zijn. Haal de pan van het vuur en
laat het mengsel een beetje afkoelen.
Snijd de bovenklant van de taart helemaal glad en keer hem om op een bakplaat.
Giet de garnering erover en laat haar langs de zijkanten afdruipen.
Serveer de taart met cr�me fraiche.

Home