Engelse mokkataart



Ingrediënten:

80 gr kristal bloem
30 gr ma�zena
6 eierdooiers
125 gr suiker
1 tl citroenrasp
3 eiwitten

250 gr boter
1 � el oploskoffie
� el heet water
2 eierdooiers
100 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr gehakte nootjes
1 el koffielikeur

chocolaatjes mokkaboontjes




Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm in en bestuif deze met
bloem. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker en de citroenrasp tot
een dikke romige massa die een lint vormt. Klop in een vetvrije kom met een
schone garde de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Spatel de eiwitten
door de eierdooiers. Zeef in gedeelten de kristal bloem en de ma�zena erboven
en schep alles voorzichtig door elkaar.

Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden
van de oven in ca 30 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen en
verwijder de springvorm. Meng voor de mokkacr�me de dooiers met de suiker. Klop
dit mengsel au-bain-marie tot een romige cr�me die een lint vormt. Koel het
mengsel daarna al kloppend af boven een bak ijswater.

Roer de boter zacht met de vanillesuiker. Klop dit luchtig en meng het eierdooier
mengsel door de boter. Roer alles tot een glad mengsel. Los de koffie op in het
hete water en klop dit door de cr�me. Rooster de nootjes.

Snijd de taart horizontaal door en sprenkel de koffielikeur erover. Bestrijk 1 plak
met de cr�me en leg de andere plak erop. Bestrijk de zijkant met het mokkamengsel
en rol deze door de nootjes. Bestrijk de bovenkant. En garneer met het overgebleven
mengsel en de chocolaatjes en mokkaboontjes.

Home