Croissants



Ingrediënten:

7 gr gedroogde gist
1 tl suiker
1 dl melk
15 gr gesmolten boter
1 el suiker
250 gr bloem
2 tl zout
80 gr koude roomboter
bloem
1 losgeklopt ei



Bereidingswijze:

Los 1 tl suiker in wat warme melk en besprenkel de gedroogde gist.
Laat het 10 minuten werken. Meng de rest van de melk met de gesmolten boter,
de suiker en het gistmengsel. Zeef bloem met het zout en roer dit erdoor. Kneed goed door
en laat 1 uur rijzen. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap die
3 keer zo lang is als breed. Snij de roomboter in zeer dunne plakjes en verdeel deze over
2/3 van het deeg. Vouw het deeg in de lengte in drien, de lege lap eerst. Laat het deeg
minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast opstijven. Rol het uit tot 3 keer zo lang als
breed en vouw het en laat het opstijven. Herhaal het uitrollen en opstijven nog 1 keer.
Verwarm de oven voor op 225C (heteluchtoven 200C. Rol het uit tot een rechthoek van 20x40 cm.
(voor kleine croissantjes: snij in de lengte door) en snij driehoekjes: \/\/\/\/.
Rol de deegstukjes op vanuit het brede gedeelte en buig ze in de vorm van een croissant.
Leg ze op een licht ingevet bakblik. Laat ze 20-30 minuten narijzen. Bestrijk ze met
losgeklopt ei en bak ze 10-15 minuten.

Home