Bossche Bollen



Ingrediënten:

80 g boter
2 dl water
snufje zout
100 g bloem
4 eieren
� l slagroom
1 zakje vanillesuiker
150 g poedersuiker
1� eetlepel slagroom
1 reep van melkchocolade, 40 g










Bereidingswijze:

De boter met het water en het zout al roerend
aan de kook brengen. In ��n keer alle bloem erbij
roeren en het deeg flink roerend verwarmen, tot
het glad is en van de pan loslaat. De pan van het
vuur nemen, wat laten afkoelen en ��n voor ��n de
eieren erbij roeren en laten opnemen. Het laatste
ei loskloppen en in gedeelten toevoegen. Het deeg
moet lobbig, glad en glanzend zijn. De bakplaat met
bakpapier bekleden en hierop 8 deegbergen scheppen,
met tussenruimten van 5 cm. De bakplaat midden in
een warme oven van 200�C zetten en de soezen in 30
minuten gaar en goudbruin bakken, ze voelen dan licht
aan. De slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen,
in een spuitzak doen en de afgekoelde soezen met het
spuitmondje inprikken en volspuiten. Voor het glazuur
de poedersuiker zeven en met de slagroom tot een dik
glanzend glazuur roeren. De chocolade smelten tot 35�C
en het glazuur erbij roeren (en afgedekt warm houden
boven een pan met kokend water) De soezen door het
glazuur halen en dit laten opstijven op een rooster.

Home