Tarte aux noix



Ingrediënten:

Deeg:
225 gr bloem
100 gr boter
50 gr suiker
1 eierdooier
snufje zout

invetten:
1 el boter

Vulling:
150 gr gepelde walnoten
100 gr zachte boter
150 gr suiker
1 eierdooier
2 el slagroom
1 el citroensap
Bereidingswijze:

Doe alle ingrediŽnten voor het deeg in een kom.
Snijd de boter met 2 messen tegen elkaar in steeds
kleinere snippers. Maak een hand koel onder de
kraan en kneed een soepel samenhangend deeg. Maak
er een bol van en laat die een uur rusten in de
koelkast afgedekt met een doek.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vet een springvorm in. Bekleed de vorm met het deeg.

Hak de walnoten in de keukenmachine. Meng de walnoten,
boter, eierdooier, suiker, slagroom en citroensap en
verdeel over het deeg. Bak ongeveer een half uur.



Home