Recepten voor de bbm 2



Browniebrood
230 ml water
60 gr cacaopoeder
2 tl gedroogde gist
450 gr witte bloem
150 gr suiker
2 tl zout
25 gr boter
1 ei
1 eigeel
60 gr walnoten, gehakt.
Het water aan de kook brengen en daarin de cacao oplossen.
Af laten koelen tot ca. 35 graden C. In de broodbakmachine
doen, samen met de overige ingredi�nten behalve de noten.
De noten toevoegen bij de piep. Gebruik het programma voor
zoetbrood.

Courgettebrood
125 gr geraspte courgette
1,5 dl lauw water
50 gr boter
3 el honing
2 tl zout
1 tl sinaasappelrasp
350 gr volkorenmeel
100 gr witte bloem
1 1/2 tl gedroogde gist
Basisprogramma. Omdat de courgettes veel vocht loslaten is het
nodig na ca. 5 min. te controleren of het deeg niet te nat is.
Zonodig meel toevoegen.

Grieks eilandbrood
250 ml warm water
25 gr boter
50 ml magere yoghurt
2 el gehakte zwarte olijven
125 gr feta geraspt
450 gr witte bloem
1-1/2 el honing
1 kleine el zout
1/4 tl knoflookpoeder (of naar smaak)
1 tl gedroogde basilicum
3/4 tl gedroogd dille-groen
1 1/4 tl gedroogde gist

Kaas-uienbrood
2,4 dl melk
1 ei
1 el zout
1 el suiker
25 gr boter
125 gr witte bloem
325 gr volkorenmeel
1 gehakte ui
1/2 thl. knoflookpoeder
11/2 gr gist
125 gr geraspte kaas (zie volgende kolom voor vervolg)
Basis programma gebruiken. Uien en kaas toevoegen bij de piep of
zo mogelijk nog later. Als je echt nog stukjes (gesmolten) kaas
in het brood wilt terugvinden moet je de kaas toevoegen als het
kneden (bijna) is afgelopen. Dus eventueel het deeg even uit de
broodbakmachine halen en met de hand grof geraspte of in blokjes
gesneden kaas erdoor kneden.

Kaneel-Rozijnenbrood 1
Benodigdheden voor een brood van 800 gram:
500 gr bloem wit
125 ml water
175 ml melk
25 gr boter
1 ei
7 gr kaneel
100 gr witte basterdsuiker.
3 gr zout
6 gr gedroogde gist
75 gr Rozijnen

Karnemelkbrood
2 dl karnemelk
0,5 dl warm water
25 gr boter
2 el bruine suiker
50 gr havermout
150 gr volkorenmeel
300 gr witte bloem
1 el cacao
3/4 el zout
2 tl gedroogde gist
Havermout en uurtje van te voren in de karnemelk te weken
zetten.

Portugese Zoet Brood
450 gr witte bloem
2 grote eieren en melk, totaal 1 cup
1 tl zout
45 gr boter
1 el citroenrasp
1 sinaasappelrasp
1 zakje vanillesuiker
1 1/2 tl gist
6 el suiker

Rozemarijnbrood
2,5 dl lauw water
150 gr witte bloem
300 gr volkorenmeel
2 tl zout
1 tl gemalen peper
1 el suiker
40 gr boter
1-1/2 tl geperste knoflook
1 el gedroogde peterselie
1 el gedroogde rozemarijn
1-1/2 tl gedroogde oregano
1 1/4 tl gedroogde gist


Rozemarijn Cranberrybrood
100 gr suiker
100 gr boter
125 ml karnemelk
4 eieren
zakje vanillesuiker
1 el citroenrasp
450 gr witte bloem
2 tl 'baking soda' (verkrijgbaar bij de toko)
2 tl zout
1 tl gedroogde rozemarijn
1 potje cranberries
50 gr gehakte hazelnoten.

Schwartzwalderkirsch Brood
240 ml water
40 gr cacaopoeder oplossen in kokend water*
1-1/2 tl gedroogde gist
425 gr witte bloem
75 gr suiker
1/2 el zout
25 gr boter
1 eigeel
1 1/2 tl gedroogde gist
klein potje kersen uitgelekt
25 ml rum of kirsch
*wel af laten koelen!

Speltbrood met studentenhaver
250 gr speltbloem
250 gr speltmeel
310 ml water
12 g verse gist of 6 g droge gist
10 gr boter
10 gr suiker
8 gr zout
100 � 200 gr studentenhaver

Ui - dillebrood
Het is bij dit brood heel belangrijk
dat alle ingredi�nten tenminste op
kamertemperatuur zijn..
240 ml water
200 ml cottage cheese
1/2 bekertje zure room
1 klein eitje
450 gr witte bloem
1/4 tl baking soda
(verkrijgbaar bij de toko)
3 el suiker
4 el fijngesneden ui
3 el dillezaad
1 - 1/2 el boter
3/4 el zout
1 1/2 tl gist

Wortel-thijm Brood
180 ml lauw water
1 1/4 tl gedroogde gist
325 gr volkorenmeel
100 gr roggemeel
2 el honing
3/4 el zout
1-1/2 el gedroogde thijm
200 gr grofgeraspte wortel
20 gr boter
De wortels kunnen veel vocht afgeven. Controleer na
ca. 5 minuten of het deeg niet te nat is. Voeg eventueel
nog wat bloem toe.

Zweeds Roggebrood
250 gr melk
50 gr boter
2 el honing of stroop
350 gr volkorenmeel
150 gr rogge
2 el bruine suiker
1 el cacao
1 el sinasappelrasp
1 tl anijszaad, licht gekneusd
1/2 tl karwijzaad
1 el zout
1-1/4 tl gedroogde gist

Bananenbrood
60 ml zure room of yoghurt
150 ml water
1 1/2 tl gedroogde gist
125 gr witte bloem
300 gr volkorenmeel
50 gr havermout
3/4 el zout
2 el honing
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl kaneel
20 gr boter
1 ei
1 1/2 banaan in dunne plakjes gesneden
eventueel ca. 50 gram rozijnen

Kaneel-rozijnenbrood 2
240 ml water
1 ei
3/4 el zout
30 gr boter
4 el suiker
4 el honing
1 zakje vanillesuiker
400 gr witte bloem
1/2 el kaneel
1 1/2 el gist
150 gr rozijnen

https://www.bakkerswereld.org/
https://www.aveve.be/soezie/ned/recepten/
https://home.hccnet.nl/ws.van.leeuwen/allerecepten.htm
https://www.g-it.nl/miranda4me/Receptenlist.asp
https://broodbakrecepten.boogolinks.nl/
https://broodbakken.favorietje.nl/

Home