Groentespiesen |
Ingrediënten: 2 uien 2 rode paprika's 2 kleine courgettes 8 (grote) champignons 5 el olijfolie |
Bereidingswijze: Snijd de gepelde uien in vieren. Snijd de schoongemaakte paprika's in de lengte in vieren en deze stukken daarna weer in de breedte door. Snijd de kapjes van de courgettes en daarna in de breedte in plakken van ca. 3 cm. Borstel de champignons schoon. Giet de olie in een kom en wentel alle gesneden groenten en de champignons erdoor. Rijg de groenten dan in willekeurige volgorde aan (bij voorkeur platte) spiesen. Rooster de spiesen ca. 15 minuten op de barbecue niet te dicht op het vuur, zodat ze langzaam gaar worden en niet zwart blakeren. Keer ze regelmatig om. Lekker met een pittige Basilicum-Tomatensaus: Meng door gezeefde tomaten (uit een pak) 3 gesnipperde tenen knoflook, 2 theelepels paprikapoeder en 10 fijngeknipte blaadjes basilicum. |