Gado-Gado



Ingrediënten:

100 gram witte kool
100 gram boontjes
100 gram taug�
� komkommer
2 grote gekookte aardappels
3 slabladeren
2 el gehakte selderie
� blok tahoe
� plak temp�
1/6 blok santen
� pot pindakaas
10 gram emping belindjoe
10 gram kroepoek
2 hard gekookte eieren
2 el olie
2 dl water
1 el azijn
3 el gesnipperde uien
2 gesnipperde teentjes knoflook
2 tl sambal
stuk asem ter grootte van 2 walnoten
2 tl Javaanse suiker
zout
Bereidingswijze:

Maak de groenten schoon. Kook de kool en de boontjes eventjes. Spoel de taug�
af met kokend water. Laat de groentes uitlekken. Maak een asempapje van 3 el
water, asem en zout. Snijd de temp� en tahoe in plakjes en marineer ze in dit
papje. In het restant olie bak je de helft van de uien. Wrijf de rest van de
uien met de knoflook, sambal, suiker en zout tot een brij. Fruit dit even tot
de uien geel zijn. Breng water aan de kook met de santen en de kruidenbrij en
meng de pindakaas erdoor en tenslotte het asemwater, de azijn en de ketjap.
Bak de stukjes tahoe en temp� lichtbruin. Leg een rand van slabladeren rond
de schotel en schik de gekookte groenten en de in plakjes gesneden aardappel
op, overgiet ze met de pindasaus en garneer de bovenkant met de stukjes tahoe
en temp�, de emping en de kroepoek, plakjes komkommer. Strooi er de gebakken
uien en de gehakte selderie overheen.











Home