Exotische rijstsalade



Ingrediënten:

2 el azijn
8 el (olijf)olie
1 tl mosterd
0,5 tl suiker
mespunt peper
250 gr rijst
200 gr shoarmavlees
1 kiwi
1 rode paprika
1 klein blikje mandarijntjes (netto 312 gram)
1 klein blikje mas (netto 150 gram)



Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Doe de azijn in een kom of schaal met de mosterd, suiker,
peper en 6 eetlepels olie. Roer hiervan een sausje, voeg
de rijst eraan toe, schep dit door elkaar, laat het geheel
wat afkoelen en zet de rijstmassa daarna ca. een half uur in
de koelkast om koud te worden. Verhit ondertussen 2 eetlepels
olie in een koekenpan en bak hierin het shoarmavlees in ca.
10 minuten zachtjes bruin en gaar. Laat het vlees daarna
afkoelen. Schil de kiwi dun en snijd hem in plakjes, en deze
weer in vieren. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine
stukjes. Giet de mas en mandarijntjes af. Voeg het
shoarmavlees, kiwi, paprika, mandarijntjes en mas toe aan
de rijst en schep alles goed door elkaar. Zet de
rijstschotel tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.

Home