Dressing



Italiaanse dressing:
3 el wijnazijn
12 el olijfolie
mespunt grove mosterd
zout en peper
1 el Italiaanse kruiden

Walnootdressing:
40 ml witte wijnazijn
160 ml walnootolie
gemalen peper
gemalen zeezout
1 tl bruine basterdsuiker
4 tl fijngehakte walnoten

Zoete romige vinaigrette:
120 ml magere yoghurt
60 ml basilucum-sinaasappel-citroenazijn
30 ml olijfolie
1/8 tl dragon
1/8 tl basilicum
1/8 tl peper
1/8 tl zout
1 tl maple syrup
tl honingmosterd

Oil en vinegar dressing:
40 ml balsamicoazijn
80 ml olijfolie
gemalen peper
gemalen zout
2 tl fijngehakte bieslook
2 tl fijngehakte peterselie




Knoflookdressing:
40 ml balsamicoazijn
60 ml olijfolie
80 ml knoflookolijfolie
gemalen zout en peper
2 tl honingmosterd

Lavendel dressing:
4 el olijfolie met citroen (O&V)
1 el witte wijnazijn (O&V)
1 tl mosterd
teentje knoflook uit de knijper
1 tl maple syrup Sweet Lavender (O&V)

Ceasar salad dressing:
90 ml olijfolie
60 ml witte wijnazijn
2 teentjes knoflook
2 fijngehakte ansjovis filets
tl zwarte peper
4 tl geraspte parmezaanse kaas

Dressing amarican style:
40 ml witte wijnazijn
100 ml Griekse olijfolie extra vierge
2 el maple syrup
4 el witte wijnazijn Chardonnay

Frambozendressing:
3 el frambozen balsamazijn (O&V)
4 el witte wijnazijn Chardonnay (O&V)
1 dl walnotenolie (O&V)
0,5 dl olijfolie extra vierge (O&V)
40 gr poedersuiker
4 el ketjap manis
1 tl gembersiroop
peper en zout naar smaak

Home