Roti alubhari



Ingrediënten:

500 gr kruimige aardappels
2 teentjes knoflook geperst
rode peper fijngehakt
1 tl gemalen komijn
500 gr zelfrijzend bakmeel
2-3 el zonnebloemolie






Bereidingswijze:

Boen de aardappels schoon en kook ze in een beetje zout gaar.
Pel de aardappels nadat ze zijn afgekoeld. Aardappels met
de knoflook, rode peper, komijn en wat zout fijnstampen.

Kneed het bakmeel met 300 ml water tot een soepel deeg.
Vorm van het deeg balletjes (5cm) Druk de deegballetjes plat en
verdeel het aardappelmengsel erover. Laat de randen vrij.
Deeg om de vulling duwen en tot ballen vormen. Laat dit 5 minuten rusten,
druk de balletjes 1 voor 1 plat en op een met bloem bestoven
werkblad tot pannenkoekjes uitrollen. Verhit de olie in de pan
en bak de roti aan beide kanten lichtbruin. Lekker met sperziebonen
en kip in kerriesaus.

Home